Get Adobe Flash player

Login

Glasanje

Gde kupujete najčešće?
  • Votes: (0%)
  • Votes: (0%)
  • Votes: (0%)
  • Votes: (0%)
  • Votes: (0%)
Ukupno Glasova:
Prvo Glasano:
Poslednje Glasano:
 
 

Vesti

Facebook FanBox

Iskustva Korisnika

Miroslav
2012-10-30, 12:43
Pozdrav za sve koji ovo citaju. Ja sam Miroslav iz Leskovca ova kazem da bi ljudima bilo jasno da coveka koji ovo radi nikad pre nisam upoznao. Radi s...
Saša
2014-09-15, 18:58
Moja iskustva ne mogu biti bolja. Od trenutka narudžbe do prijema pošiljke iz Kine prošlo je svega 18 dana. Na pošiljci vrednosti 30e nisam imao n...
Miroslav
2012-11-13, 10:33
Posle dva meseca neizvesnosto Kinezi su poslali i drugi paket koji sam narucio. Hvala Caba super je sve proslo ovo sad mogu slobodno reci definitivno ...

Paypa;

Šta je PayPal ?

 

PayPal je ubedljivo najpopularniji sistеm za plaćanje i novčane transakcije u svetu. Sada je plaćanje preko PayPal-a moguće na oko 190 tržišta. Sa PayPal računa može se plaćati roba na eBay-u ili na nekom drugom sajtu, a može se i bez provizije prebacivati novac drugoj osobi na PayPal nalog (nešto tipa Western Uniona kod nas). PayPal zarađuje tako što uzima procenat od uplate koja leže na Business ili Premier nalog (ali ne i na Lični nalog), uzima procenat od uplate koja stiže iz države u kojoj vlasnik računa nije rezident, zarađuje na konverziji valuta (menjački poslovi), a ugrađuje se i u zaradu prodavaca koji koriste pojedine usluge PayPal-a i u još nekim transakcijama.

Kako otvoriti PayPal nalog?

PayPal nudi tri vrste računa - Lični, Premier i Business. Za otvaranje naloga kod PayPal-a potrebno je uneti ime, adresu, telefon i e-mail. Logovanje, odnosno autorizacija uplate se vrši unošenjem e-mail adrese i šifre.

Međutim, nije dovoljno samo da se registrujete. već PayPal traži potvrdu da je vaš PayPal nalog zaista vezan za određeni račun u banci.Kod nas je za to potrebna kartica za plaćanje na internetu - Visa, Mastercard ili sl.To se unosi odmah prilikom registracije, ili posle pod Profile-->Add or Edit Credit Card. Na kartici morate imati najmanje 2.50€, jer za inicijalizaciju kartice rezerviše se iznos od 1€, koji se otpušta posle nedelju dana, približno. To se dešava samo jednom i nije vezan za proveru kartice, koja ide sledećim tokom:

 

-Rezerviše se 1.50€ sa kartice

 

-Transakcija sadrži kod u obliku PP*1234CODE

 

-Na izvodu iz banke, sa online bankarstva, iz sms-a, pozivanja call centra banke ili sl. izvučete Vaš četvorocifreni kod

 

-Ulogujete se na nalog i pod "Confirm my credit or debit card" unesite ta 4 broja koja čine Vaš kod

 

S time je završena verifikacija, iznos koji je skinut sa kartice za par dana će se vratiti, a u kupovinu možete odmah.

 

 

 

Sigurnosne mere

 

PayPal je osmislio čitav niz bezbednosnih procedura i zaštita. Primera radi, iako je vaša kartica u banci direktno vezan za PayPal račun, možete da se osigurate od krađe tako što prebacujete samo male svote na nju ili držite praznu, sve dok nemate potrebu za nekom kupovinom. Znači, kad vam zatreba, prebacite tačno onoliko koliko je potrebno, a sa PayPal-a platite robu na internetu. Ukoliko je transakcija problematična, može se zaustaviti u roku od 72 sata. Kupljeni proizvod koji ne odgovara specifikaciji može se vratiti u roku od 45 dana. Pored toga, imaju i brojne timove koji preventivno istražuju po internetu pokušavajuči da otkriju prevarante pre nego što se nešto loše desi. No, i uz sve bezbednosne mere, i sa PayPal-om se ponekad dešavaju problemi, naročito neopreznim ljudima. Kao i kod svake kupovine po internetu treba obratiti posebnu pažnju na sajt preko kojeg kupujemo, podatke o nalogu držati u tajnosti i ne nasedati fišing mailovima i stranicama.

Kako platiti PayPal-om ?

 

Kako je PayPal proradio u Srbiji, pa makar samo za kupovinu i plaćanje usluga na internetu, i mi možemo odsad da kupujemo mnogo lakše i jednostavnije.

 

Odaberite proizvod koji želite kupiti i kliknite na Checkout, zatim Checkout s PayPalom i bit ćete preusmereni na PayPal stranicu gde ćete se ulogovati u svoj račun. Nakon što ste proverili je li sve u redu s vašom narudžbom kliknite na "Confirm" kako biste potvrdili plaćanje. I na kraju će vas preusmeriti na stranicu gde možete videti potvrdu o uspešnoj kupovini.

 

Sredstva su skinuta sa kartice koji je vezan za PayPal nalog. U Srbiji ne može da se poveže PayPal sa računom u banci zasad, prema tome nije moguće dodati sredstva na nalog.

 

E-Placanje i dalje stoji na raspolaganju u posredovanju između kupaca i prodavaca koji jedino PayPal-om mogu obaviti transakciju. 

 

Kako platiti i koliko iznosi plaćanje PayPal-om putem E-Placanja ?

 

Pošaljete link proizvoda putem formulara ili email-a, od nas dobijete predračun sa tačnim iznosom i podacima za uplatu. Uplatu izvršavate opštom uplatnicom u bilo kojoj banci, pošti ili putem online bankarstva. Kad novac legne na naš račun odradjujemo kupovinu za Vas.

Provizija za plaćanje PayPal-om iznosi 5%, osim u slučajevima ako iz nekog razloga ne može se platiti PayPal-om iz Srbije, tj. moramo koristiti full nalog iz inostranstva, u tom slučaju iznosi 15%.

 

Za više informacija o cenama i načinu uplate putem PayPal-a pogledajte sekciju Uplate ili pošaljite upit za konkretan proizvod putem Kontakt Formulara za naručivanje.